ورزشی > کشتی، رزمی

روایت داور کشتی که بخاطر کمک به تیم ایران از مسابقات جهانی اخراج شد!


احمد تاجیک در گفتگو با ایسنا، درباره ماجرای کمک او به سرمربی تیم کشتی فرنگی جوانان ایران در جریان رقابت‌های قهرمانی جهان که باعث شد او از سوی کمیسیون داوران اتحادیه جهانی کشتی، علاوه بر اخراج از مسابقات با یک درجه تنزل درجه روبرو شود، اظهار کرد: درست است که ما داور بین‌المللی هستیم و باید پایبند به قوانین حرفه‌ای در داوری باشیم و بر اساس عدالت رفتار کنیم اما من قبل از آن یک ایرانی هستم و به وطنم عرق دارم. ابتدا باید بگویم که از کاری که کردم به هیچ وجه پشیمان نیستم چرا که به هموطنانم کمک کردم و این کار کاملا دلی بود. در این ۲ یا ۳ روز که دوستان و اقوام من متوجه این اتفاق شدند با من تماس گرفتند و همدردی کردند که از همه آن‌ها تشکر می‌کنم. خود من هم از اینکه یک درجه تنزل پیدا کردم و فرصت المپیکی شدن را از دست دادم خیلی ناراحتم اما این کار را از ته دل انجام دادم.

داور بین‌المللی کشتی ایران، افزود: بنده تنها داور ایران هستم که در کشتی فرنگی عضو تیم ملی بودم و مدال طلای بین‌المللی کسب کرده‌ام. حمید باوفا سرمربی تیم ملی که از دوستان نزدیک و همدوره من است در راه اعزام به مسابقات جهانی جوانان در هواپیما به من گفت “احمد تو را به خدا حواست به بچه‌های ما باشد که سر ما را با ناداوری نبرند چرا که چند دوره قهرمان جهان شده‌ایم و همه نگاه‌ها به تیم ایران است.” من هم در جواب گفتم هر کاری بتوانم می‌کنم تا حق تیم ایران خورده نشود. به او گفتم “حین مسابقات هر کجا که برای چلنج مردد بودی به من نگاه کن تا به تو اشاره کنم چه کاری انجام بدهی.” بنده در شهرری دبیر ورزشی هستم و یکی از شاگردان باوفا که در این مسابقات نیز به مدال برنز جهان رسید شاگرد خود من در مدرسه بود.

وی ادامه داد: در مسابقات جهانی از ۴ زاویه دوربین وجود دارد و امکان ندارد که صحنه‌های مبارزه پنهان بماند اما مربی که کنار تشک نشسته فقط از یک زاویه نگاه می‌کند و در لحظه باید تصمیم بگیرد که چلنج داشته باشد یا نه. به همین خاطر احتمال اشتباه نزد هر مربی زیاد است. در زمان مبارزه بچه‌های ایران در زمان‌هایی که باوفا مردد بود بلافاصله به من نگاه می‌کرد و من با اشاره به او می‌گفتم که چلنج کن و او هم این کار را انجام می‌داد. همین موضوع باعث شد که ۳ مرتبه امتیازات قانونی به کشتی‌گیران ما داده شود و همین امتیازات نیز نقش مهمی در قهرمانی تیم ایران داشت. علاوه بر یک فینال، در یک دیدار رده‌بندی که شاگرد خود من کشتی می‌گرفت کمک من باعث شد شاگرد خودم در مدرسه به مدال برنز جهان برسد. حتی غلامرضا محمدی سرمربی تیم آزاد جوانان نیز در یک برنامه تلویزیونی گفت اگر تیم ما هم یک احمد تاجیک داشت قطعا قهرمان می‌شدیم.

تاجیک در ادامه گفتگو با ایسنا، تصریح کرد: کمک‌های بنده به کادر تیم ایران در موارد داوری به صورت پنهانی ادامه داشت تا اینکه در روز دوم مسابقات محمدمهدی غلامپور کشتی‌گیر شیرازی ایران در فینال وزن ۶۰ کیلوگرم در یک مبارزه مهم مقابل حریف ترکیه‌ای به روی تشک رفت. کشتی‌گیر ما در جریان مبارزه فن پیچ کمر زد که ۴ امتیاز داشت اما داور ۲ امتیاز داد چرا که فکر می‌کرد کشتی‌گیر ترک از تشک کنده نشده است. پس از این اتفاق حمید باوفا هم به علت استرس بالای مبارزه حواسش کاملا به کشتی بود و به من نگاه نمی‌کرد. من هر چه از قسمت داوران اشاره کردم او متوجه نشد اما من طاقت نیاوردم و با صدای بلند داد زدم حمید چلنج کن که او هم این کار را انجام داد و پس از بررسی ۴ امتیاز به کشتی‌گیر ما دادند.

داور کشتی ایران، ادامه داد: اما زمانی که من داد زدم ابراهیم چی‌چی اوغلو عضو ترکیه‌ای و سرشناس داوری اتحادیه جهانی کشتی و ناظر داوری مسابقات بلافاصله روی خود را برگرداند و به من نگاه کرد و متوجه این اتفاق شد. از سوی دیگر داوران ترکیه ای هم که در کنار ما نشسته بودند به او گفته بودند که من چند مرتبه در جریان مسابقات این کار را کرده‌ام. همچنین یکی از داوران آذربایجانی نیز در ۲ روز مسابقات به صورت پنهانی از من فیلم گرفته بود که نشان می‌داد پنهانی در حال کمک به تیم ایران هستم.

تاجیک خاطرنشان کرد: پس از آن در حین مسابقات کلینیک داوران برگزار شد و چی‌چی اوغلو فیلم من در حال کمک فنی به مربیان ایران را در حضور همه داوران بر روی مانیتور پخش کرد. او سپس گفت تاجیک به قدری در روز نخست عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته است که به او یک دیدار فینال مسابقات و یک مبارزه سوم و پنجمی دادیم و قصد داشتیم پس از این مسابقات درجه داوری او را به داور المپیکی ارتقاء دهیم اما با این کاری که کرد نه تنها از ادامه داوری در مسابقات محروم می‌شود، بلکه یک درجه داوری او نیز کاهش پیدا می‌کند. پس از آن نیز من را از کلینیک و سالن مسابقات اخراج کردند.

داور اهل شهرری کشتی ایران، ادامه داد: پس از این اتفاق دم حمید باوفا گرم که بلافاصله به آقای دبیر زنگ زد. آقای دبیر هم به محض آنکه متوجه این موضوع شد با من تماس گرفت و گفت نگران نباش هر کاری بتوانم برایت انجام می‌دهم. رییس فدراسیون سپس به آنتونیو سیلوستری رئیس آلمانی کمیسیون داوران اتحادیه جهانی کشتی نامه زد و با لالوویچ هم صحبت کرد. خدا پدر و مادر دبیر را بیامرزد او برای من کم نگذاشت و هر کاری که توانست انجام داد. حتی آنتونیو نیز گفته بود که احمد تاجیک از بهترین داوران ماست اما تحت فشار هستیم و نمی‌توانیم الان کاری انجام دهیم اما قطعا او مجددا درجه‌اش را پس می‌گیرد. آقای دبیر دیروز هم با من تماس گرفت و گفت ناراحت نباش پیگیر کارت هستیم و قرار است به مسابقات اعزام شوی.

وی افزود: جا دارد یک خاطره بگویم که خیلی از اوقات دوست ندارند مدال‌ها به ایران برسد. در جریان المپیک 2012 لندن یکی از داوران ما که در آن رویداد قضاوت می‌کرد برای من تعریف می‌کرد و می‌گفت در کلینیک داوری در خلال المپیک لندن بودیم، مارتینتی رییس وقت فدراسیون جهانی کشتی به اکبر طهماسبی و بهمن طالبی دو دار ایران در المپیک لندن می‌گوید شما بیرون بروید و قهوه بخورید. سپس به داوران می‌گوید سرایرانی‌ها را ببرید و نگذارید دیگر طلا بگیرند. اگر طلا بگیرند آنوقت من می‌دانم و شما. وقتی هم سوریان، نورورزی و رضایی طلا گرفتند همه دیدند که چگونه سر سعید عبدولی را بریدند.

روایت داور کشتی که بخاطر کمک به تیم ایران از مسابقات جهانی اخراج شد!
تاجیک در کنار سوریان پس از کسب طلا در تورنمنت مصر

تاجیک با بیان اینکه مردم کشتی دوست ایران نیز با خیلی از قوانین داوری کشتی آشنا هستند، گفت: یادم می آید چند سال پیش مسابقات لیگ کشتی بود و مسابقات از تلویزیون به صورت زنده پخش می‌شد. در یکی از مبارزه‌ها که داور بودم در یک صحنه پای یکی از کشتی گیران به بیرون تشک رفت اما من ندیدم و به حریف او پوئن ندادم. بعد از مسابقات بلافاصله دخترم با من تماس گرفت و گفت بابا چرا پوئن ندادی؟ در آن صحنه اشتباه کردی.

فرنگی‌کار سابق ایران که مدال طلای تورنمنت مصر در سال ۲۰۰۱ را در کارنامه خود دارد، در پایان گفت: سال ۲۰۰۱ من و محسن سوریان دو مدال طلا در این مسابقات گرفتیم. همانجا آقای طالقانی گفت اگر طلا بگیری به روح مادرم تو را به مکه می‌فرستم. در فینال من ۶ بر صفر عقب بودم اما وقتی حریف آمد من را بارانداز کند گیر کرد و او را ضربه فنی کردم. آقای طالقانی هم به عهدش وفا کرد و من را در جوانی به مکه فرستاد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا