انتظار دولت از ورزش بر اساس «برنامه اجرایی المپیک»؛ موفقیت در بازیهای لسآنجلس
به گزارش خبرنگار مهر، وزارت ورزش و جوانان در راستای سیاستهای دولت جهت حضور موفقیت آمیز در بازیهای المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۶ لس آنجلس، پیشنویس طرح «برنامه اجرایی المپیک» را تهیه کرده است. این طرح توسط دفتر برنامهریزی و نظارت و با همکاری اساتید دانشگاهی تهیه شده تا پس از بررسی همهجانبه و اصلاحات مورد نیاز و تهیه برنامه نهایی به هیات دولت ارسال شود.
محمدرضا عابدیمحزون مدیرکل دفتر برنامهریزی و نظارت ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد آنچه این وزارتخانه را مصمم به تهیه و تدوین این طرح کرد و همچنین موارد مورد تاکید در آن توضیح داد.
وی در این گفتگو ضمن پرداختن به طرح «برنامه اجرایی المپیک» گفت که بر اساس آن، حمایت از ورزش قهرمانی مورد توجه و تاکید دولت است و بطور ویژه موفقیت در لسآنجلس و بازیهای المپیک و پارالمپیک هم موردانتظار دولت از وزارت ورزش است. طرح موردنظر که پیش نویس آن تهیه شده بر همین اساس تدوین شده است.
وی گفت: از ابتدای حضور احمد دنیامالی در وزارت ورزش و تاکید همیشگی وی بر برنامه محوری و تحول گرایی، فرآیند برنامه ریزی و تدوین برنامه جامع برای پیروزی و موفقیت در ورزش قهرمانی در دستور کار معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای و دفتر برنامه ریزی و نظارت ورزش قهرمانی قرار گرفت.
عابدی محزون با اشاره به ماده ۳ اهداف و وظایف وزارت ورزش و اینکه وزارت ورزش به عنوان متولی ورزش مسئولیت نظارت کلیه نهادهای مرتبط با ورزش را مستند به بند ۱۰ و ۱۳ ماده ۴ قانون، بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: بر همین اساس طرحی را تدوین کردیم تا به واسطه آن بتوانیم در مسیر برنامهریزی و برنامهمحوری حرکت داشته باشیم. در این طرح که با عنوان «برنامه اجرایی المپیک» پیش نویس آن تدوین شده، المپیک و پارالمپیک آینده و کسب نتیجه در آنها هدف اصلی است و بازی های آسیایی و پاراآسیایی ناگویا هم هدف کوتاه مدت وزارتخانه به حساب می آید.
عابدی محزون افزود: با توجه به اهمیت غیرقابل انکار رویدادهای ورزشی که میتوانند موجب غرور و انسجام ملی شوند، این برنامه با هدف تعیین سیاست های کلان، اهداف راهبردی، رویکردهای ملی و اقدامات لازم برای ارتقای عملکرد ورزش قهرمانی ایران در رویدادهای بزرگ ورزشی مثل بازی های المپیک و پارالمپیک، بازی های آسیایی و پاراآسیایی و بازی های همبستگی کشور های اسلامی، تدوین شده است.
وی گفت: این برنامه در دو بخش اصلی ارائه می شود که بخش اول به تحلیل عملکرد ایران و بررسی رقبا و مدیریت هدفمند سهمیه، حضور و کسب مدال پرداخته و در بخش دوم برنامه اجرایی برای رسیدن به اهداف المپیک و بازی های آسیایی طراحی شده است.
این مدیر وزارت ورزش ادامه داد: در فاصله چهارساله برای دستیابی به اهداف میان مدت و کوتاه مدت تبیین شده، در سال آینده رویدادهایی مانند رقابتهای جهانی دانشآموزی و بازیهای دانشجویان جهان را هم پیش رو داریم اما مهمتر از آنها بازی های آسیایی جوانان و به ویژه بازی های کشورهای اسلامی است که با حضور ورزشکارانی از رشته های المپیکی در پاییز سال آینده برگزار می شود. برنامه ریزی برای کاروان های اعزامی به این رویدادها با هماهنگی کمیته ملی المپیک انجام می شود. خوشبختانه سطح تعامل و همکاری میان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان به نقطه تعالی رسیده است.
عابدی محزون تاکید دارد که طبق طرح «برنامه اجرایی المپیک»، حمایت از ورزش مورد تاکید و موفقیت در بازیهای لس آنجلس مورد انتظار دولت است
وی تاکید کرد: در «برنامه اجرایی المپیک» که در حال تدوین و نهایی شدن است، پیوست هایی هم خواهد داشت و شامل برنامه اختصاصی و عملیاتی هر فدراسیون شامل مسابقات جهانی و قاره ای و کسب رنکینگ و اردوها و اعزام ها، تقویت نظام استعدادیابی، لیگ و مسابقات و … را نیز مدنظر قرار داده شده است. همچنین از توجه به زیرساخت اختصاصی هر رشته و لزوم مهیا شدن آنها در تهران و استان ها غافل نبوده ایم و یکی از مهمترین پیوست ها براورد بودجه و اعتبارات برنامه است که تدوین شده است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت ورزش قهرمانی وزارت ورزش با بیان اینکه سیاست و رویکرد مورد تاکید وزیر ورزش و جوانان برای کامیابی در المپیک و بازی های آسیایی به گفتمانی مقبول و مورد توجه و پیگیری در دولت و مجلس تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: به واقع موفقیت در لس آنجلس و بازی های المپیک و پارالمپیک مطالبه موردانتظار دولت از وزارت ورزش است. طرح موردنظر که پیش نویس آن تهیه شده بر همین اساس تدوین شده است.
عابدیمحزون با تاکید بر اینکه یکی از بخش های مهم طرح «برنامه اجرایی المپیک» معطوف به مسائل مالی و بودجه ورزش است، گفت: البته این اعتقاد وجود دارد که در صورت تصمیمات بهینه با منابع مالی موجود هم می توان نتیجه گیری را بهبود بخشید اما برای «رقابت برابر» با کشورهای رقیب نیازمند منابع جدید هستیم. در همین راستا بررسی میزان بودجه صرف شده در ورزش قهرمانی برخی کشورها را در بخش تحلیلی برنامه قرار دادیم تا بتواینم بودجه سال جدید ورزش قهرمانی را به صورت مستند ارتقا دهیم.
وی در این رابطه که خبرگزاری مهر در گزارشی با عنوان «راهکار طلایی وزارت ورزش برای افزایش طلا؛ مقایسه مالی با ۱۰ کشور دنیا» به آن پرداخت، توضیح بیشتری داد و گفت: وزارت ورزش با تاکید و رویکرد وزیر ورزش به صورت جدی به دنبال تقویت بودجه ورزش است. برای اینکه با دولت و مجلس تفاهم مشترک برای مقدمات و الزامات قانونی، فنی و تخصصی برای کامیابی و موفقیت ایجاد کنیم، نیاز به مقایسه دقیق و اصولی بود میان انچه در کشورهای پیشرو و رقبا انجام می شود با موارد مشابه در ورزش ایران. این مقایسه هم از بعد برنامه ریزی فرآیند ورزش قهرمانی انجام شد و هم اعتبارات و بودجه صرف شده برای اجرای آنها.
عابدی محزون در بخش دیگری از این گفتگو تاکید کرد: حمایت از ورزش قهرمانی مورد توجه و تاکید دولت است. به همین دلیل گزارش مبسوط و مستندی از میزان سرمایه گذاری دولت های دیگر کشورها روی ورزش قهرمانی به عنوان بستری برای ایجاد غرور ملی ارائه دادیم.
این مدیر وزارت ورزش تاکید کرد: بخشی از این گزارش به صورت ویژه به مدال و میزان سرمایه گذاری برای آن در هر یک از کشورهای مورد بررسی پرداخته شده تا به صورت شفاف مشخص شود که چه رابطه ای میان سرمایه گذاری ورزش قهرمانی و کسب مدال وجود دارد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت ورزش قهرمانی وزارت ورزش با تاکید بر اینکه بنا بر اذعان فدراسیون های ورزشی، این برای نخستین بار است که وزارت ورزش اینگونه در برنامه محوری تاکید دارد برای تقویت زیرساخت های ورزش قهرمانی و افزایش سطح بودجه خود و حتی کمیته ملی المپیک و پارالمپیک و فدراسیون های ورزشی اقدام کرده است، تصریح کرد: مسلما همیشه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در راستای موفقیت و دستیابی به آن برنامه ریزی داشته اند که اگر غیر از این بود، موفقیت هایی بینظیر و ماندگار ورزش ایران طی سالها بویژه موفقیت های چشمگیر پس از انقلاب رقم نمی خورد. اینبار اما با رویکرد وزیر ورزش و جوانان، در راستای منویات مقام معظم رهبری و تاکیدات ایشان در الزامات تحقق ورزش قوی مبنی بر برنامه ریزی مبتنی بر اصول و حرفهای و تاکیدات ریاست محترم جمهور در خصوص کار کارشناسی و برنامه محوری صورت گرفته است و به همین دلیل تا به امروز به نتایج خوبی از منظر سازماندهی و بسیج منابع منتهی شده است.