فرهنگی و هنری > رسانه

چرا ساترا جلوی گزارش‌های فردوسی‌پور را گرفت؟



افق ورزشی: محمدجواد شکوری ـ مدیرعامل صبا ایده ـ در ساعات گذشته با انتشار مطلبی در توییتر که با صوت همراه است، از دستور ساترا درخصوص ممنوعیت پخش گزارش‌های عادل فردوسی‌پور در آپارات اسپورت خبر داده بود. 

فردوسی‌پور مدتی است که پس از حدود پنج سال و هشت ماه دوری از گزارشگری، بار دیگر با گزارش مسابقات لیگ قهرمانان اروپا در فضای مجازی، به این عرصه بازگشته است.

در این زمینه بخوانید:

برخورد ساترا با صدای عادل فردوسی‌پور

لیگ قهرمانان اروپا با صدای عادل فردوسی‌پور!

روابط عمومی ساترا درباره علت برخورد با برنامه عادل فردوسی‌پور چنین آورده است:

«با توجه به انتشار صوت یکی از کارکنان سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی از سوی مدیر سکوی آپارات درخصوص یک برنامه زنده ورزشی در این سکو، به اطلاع می‌رساند طبق بند ۴ ماده واحده «تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر»، تولید و پخش «زنده» برنامه‌ها و نیز صدور مجوز و نظارت بر «پخش زنده» در فضای مجازی در اختیار سازمان صداوسیما است. نظر به اینکه سکوی یادشده مجوز پخش زنده از سازمان صدا و سیما دریافت نکرده لذا در خصوص برنامه‌های پخش زنده این سکو از جمله برنامه مذکور تذکر داده شده است. 

عدم توجه سکوی آپارات به قوانین پخش زنده، همواره اعتراض سایر سکوهای دارای مجوز از ساترا را سبب شده است و مطالبه اجرای عادلانه تنظیم‌گری بدون تبعیض به درستی همواره از سوی سایر سکوها مطرح می‌شود. 
لذا ساترا وظیفه خود می‌داند برای انجام تنظیم‌گری عادلانه و حمایت از پخش زنده قانونی، با توجه به مطالبات بحق سایر رسانه‌های کاربر محور کشور و در راستای حمایت از سکوهای قانونمند، از اقدامات بدون مجوز سکوها بدون هیچگونه تبعیضی ممانعت بعمل آورد.

موضوع پیام ساترا به سکوی مذکور نیز در همین راستا بوده است که برای همه سکوهایی که اقدام به تخلف مشابه کنند فارغ از نوع برنامه‌ ابلاغ می‌شود و ربطی به کارشناس برنامه ندارد.»

خبر توقیف برنامه «اکنون» صرفاً ادعاست

در همین زمینه معاون امور کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی «ساترا» هم علت برخورد اخیر با برنامه‌های سروش صحت و عادل فردوسی‌پور را به ایسنا توضیح داده است. 

در این زمینه بیشتر بخوانید:

دستور توقیف برنامه سروش صحت صادر شد

محمد افراسیابی ـ معاون امور کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی «ساترا» ـ در توضیحاتی آورده است:

«سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی ضابط قضایی نیست و امکان توقیف هیچ برنامه‌ای را بدون هماهنگی با قوه قضاییه ندارد؛ بنابراین خبر توقیف برنامه اکنون صرفاً ادعایی است که مدیر سکوی فیلیمو در فضای مجازی داشته است و خود ایشان هم به خوبی می‌داند که آنچه بیان کرده است خلاف واقع است. برنامه اکنون سروش صحت در مسیر صدور مجوز بوده است و محتوای نامه ساترا کاملا واضح و مشخص است و تذکری برای بازگشت به مسیر درست و قانونی است.
محتوای نامه همان‌طور که در صفحه مدیر سکوی فیلیمو در فضای مجازی قابل مشاهده است این است که اولا فیلیمو باید همان نسخه‌ای را پخش می‌کرد که با اعمال اصلاحات به شورای صدور مجوز سریال‌ها و برنامه‌های شبکه نمایش خانگی ارایه کرده است. در نسخه ارایه شده به شورای صدور مجوز، مالکیت معنوی شبکه نسیم در خصوص برنامه کتاب باز رعایت شده بود. ثانیا در نامه به این موضوع اشاره شده بود که لازم است تا زمان مشخص شدن نتیجه استعلام ها از انتشار برنامه خودداری شود. بنابراین برنامه توقیف نشده است و مراحل صدور مجوز مشابه سایر برنامه‌ها در جریان است.
رفتار سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی در حوزه صدور مجوزها به هیچ وجه یک رفتار سلیقه‌ای نیست. اصلاحاتی که به برنامه‌ها و سریال‌ها داده می‌شود از سوی شورای صدور مجوز ساترا است. شورای صدور مجوز ساترا ترکیبی از اعضای حقیقی و اعضای حقوقی است. اعضای حقوقی شامل دو نماینده از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده دادستان کل کشور، نماینده سازمان صدا و سیما هستند. در کنار این نماینده ها، اعضای حقیقی شورا عبارتند از عبدالکریم خیامی عضو هیئت علمی دانشگاه و رییس سابق کمیته رسانه و فضای مجازی مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمدرضا جعفری جلوه مدیر اسبق شبکه دو سیما و رییس اسبق سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی‌اصغر پورمحمدی مدیر اسبق شبکه سه سیما و معاون اسبق سیما در صدا و سیما، سید محسن مهاجرانی معاون اسبق سیما در دوره ریاست دکتر علی لاریجانی. نهایتاً این شورا در مورد اصلاحات تصمیم گیری می‌کند و اینگونه نیست که ساترا بخواهد خودش اعمال نظر کند. آن چیزی که در این شورا با این ترکیب که شامل اعضای حقیقی و اعضای حقوقی مصوب می شود، طبق ماده واحده تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم الاجرا است.»

موضوع برنامه فردوسی‌پور شخصی نیست

افراسیابی در ادامه توضیحات خود تاکید کرده است: «درخصوص برنامه پخش زنده آقای عادل فردوسی پور نیز بسیاری از مدیران و کارکنان ساترا و صدا و سیما مثل دیگر گروه‌های مردم به ایشان علاقه مند هستند اما موضوع به هیچ‌وجه شخص ایشان نیست بلکه طبق بند ۴ ماده واحده «تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر» مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، تولید و پخش «زنده» برنامه‌ها و نیز صدور مجوز و نظارت بر «پخش زنده» در فضای مجازی در انحصار سازمان صداوسیما است. با توجه به اینکه پخش زنده در انحصار سازمان صدا و سیماست، سکوهای دارای مجوز از ساترا می‌توانند از طریق توافق با IPTVهای دارای مجوز از سازمان صدا و سیما یا شبکه‌های تلویزیونی نسبت به پخش زنده اقدام کنند. از قضا این کار یعنی توافق با IPTVها به راحتی برای سکوهای دارای مجوز از ساترا قابل انجام است و حتی برای کسانی که با IPTVها توافق می‌کنند صرفه اقتصادی هم دارد. روبیکا و سایر سکوهای دارای مجوز از ساترا هم همین مسیر را طی کردند. ضمنا توجه داشته باشید اگر فردی در ساترا بخواهد فراتر از قانون رفتار کند و تذکری به سکوها بدهد که مطابق با قوانین کشور نباشد حتما این موضوع پیگیری خواهد شد و ساترا تنظیمگری خود را صرفاً در چارچوب قوانین کشور انجام می‌دهد.»

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا